Rapid Buc. v CFR ClujPredictie:
2Cota:
3.20Agentia:
Bet365Derby intre CFR-isti astazi in Giulesti intre doua echipe care aspira la titlu, insa care au inceput ezitant precum CFR sau cu multe fluctuatii precum Rapid, un Rapid care probabil si acum mai are in minte acel 2-3 din Stefan cel Mare dupa ce la pauza erau sefi pe stadionul "Dinamo" conducand cu 2-0. De atunci insa au urmat doua victorii fara gol primit si lucrurile par a fi asezate de catre Sumudica, insa marea problema a idolului suporterilor rapidisti o reprezinta absenta golgeterului Herea si a unui altui titular, Sburlea, ambii suspendati dupa "macelul" de la Medias. In atac va aparea acest Cassio care are multe de aratat, insa nu stiu la ce nivel se va afla acest atacant, avand in vedere ca inca nu s-a integrat in echipa Rapidului, pentru ca nu a prins multe minute in tricoul visiniu. Ca sa vedem importanta pe care Herea o are in echipa Rapidului putem sa ne uitam la numarul de goluri marcate, iar acolo observam ca din cele 7 goluri marcate de echipa lui Sumudica, 6 au fost inscrise de Herea, astfel ca putem spune ca aceasta absenta reprezinta un mare handicap pentru gazde.
La "adapostul" acestui loc 10 ocupat de CFR, oaspetii au nevoie de o victorie de moral aici, 3 puncte care ar veni exact dupa aceasta pauza de 2 saptamani, o pauza in care Mandorlini a avut ocazia sa-si aseze echipa mai bine si probabil ca 3 puncte aici ar aseza putin lucrurile la toate nivelurile. Deja presiunea este imensa pe campioni, pentru ca aceste 6 puncte in minus fata de liderul campionatului nu sunt deloc de talia clujenilor si linistea care inca se asterne in Gruia nu cred ca va dura prea mult, astfel ca Mandorlini va trebui sa-si motiveze jucatorii intr-o asemenea masura incat sa plece cu gandul la victorie in Giulesti inca de la primul fluier al arbitrului. Experienta si valoarea sunt de partea oaspetilor, in timp ce, cum e si normal, entuziasmul este de partea gazdelor care pot fi ajutati si de suporterii din tribune, dar care insa pot fi "opriti" din propriul glas oricand printr-o reusita rapida a clujenilor care, apoi, pot aseza jocul in masura in care acestia au nevoie pentru a obtine victoria aici.
In sezonul trecut, CFR s-a impus lejer cu 4-1, iar echipa Rapidului nu era cu multe schimbata, poate doar fara aceste intariri de la Brasov, insa in rest echipa poate fi asemanata cu cea de astazi. Cu valoarea si experienta de partea lor, CFR poate transa aceasta partida dificila din Giulesti in favoarea lor, deja gluma se ingroasa pentru acestia, iar o victorie aici ar oferi putin aer pentru campionii en-titre, iar Mandorlini a avut timp sa-si aseze echipa si deja nu cred ca mai are vreo motivare in cazul in care lucrurile vor merge la fel de prost ca acum si astfel ma astept la o abordare mult mai "apasata" a oaspetilor care probabil ii vor lua tare pe giulesteni pentru a conduce ei jocul, in stil de campioni en-titre la urma urmei si probabil ca giulestenii vor fi pusi la respect, absenta lui Herea contand cred foarte mult pentru jocul Rapidului, atat cel de pase cat si cel de finalizare, noul "international" fiind practic pilonul echipei conduse de Sumi.
Rezultat: 2-0
-1 punct