Vania King - Christina McHale
Predictie: McHale +4.5 game-uri
Cota: 1.80
Agentia:
GamebookersAsta seara incepe primul turneu masters, adica de 1000 de punte, din acest an. El are lor in america la indian wells si aduna cei mai buni jucatori dar si cele mai bune jucatoare, de pe planeta. Le exclud pe surorile williams care au avut ceva in trecut cu organizatorii de aici si au anuntat ca nu vor mai participa niciodata. Oricum, ii avem pe federer, nadal, djokovic..la feminin henin, clijsters, dementieva...asadar se anunta un spectacol garantat in aceasta saptamana + cateva zile. Dar acum sa trecem la primul meu pont, in care aleg sa merg pe jucatoarea mai slab cotata in aceasta partida, insa, care are motivatia necesara pentru a obtine prima victorie din cariera in circuitul wta la numai 18 ani.
Numele ei este Christina McHale si se afla momentan pe locul 206 wta, insa cu siguranta va ajunge mult mai sus, ea fiind una din marile sperante ale americanilor pentru viitor. Nu are rost sa va pacalesc ca am vazu-to vreodata pe ea jucand, insa din ce am citat are un joc tipic american, cu un serviciu relativ bun, urmat de acel forehand napraznic, cum vedem si la conationala sa, Melanie Oudin. La lovitura de rever mai are ceva de lucrat, insa are o groaza de timp pentru a face asta. De partea cealalta o avem pe Vania King, o jucatoarea tot din america. Ea se afla momentan pe locul 76 mondial si as putea zice ca are un an relativ bun, cu un sfert de finala saptamana trecuta la monterrey dar si cu niste victorii importante la cibulkova si bammer in turneele din australia.Insa, problema acestei jucatoarea este statura sa, una nu foarte buna pentru tenis. La cei 1.65 m si 59 de kg, vania este una dintre cele mai scunde jucatoarea de pe teren, si dupa cum stim la ce jucatoare se afla acum in circuit, cu o talie mult mai buna si mult mai bine cladite fizic, este greu pentru ea sa ajunga sus.
Am tot lungit-o si am uitat sa zic de ce merg pe jucatoarea mult mai tanara: in primul rand ar fi motivarea, care va fi mult mai mare pentru McHale, este clar ca vine din urma, si are o dorinta mai mare de a ajunge sus. In al doilea rand, statura sa este mult mai buna decat cea a vaniei, si aici poate veni o forta mai mare de lovire a mingiei si la retur si la serviciu. Si nu in ultimul rand, se aud ceva vorbe cum ca McHale ar avea "asigurata" aceasta partida. Insa ce va fi, vom vedea la noapte!
Rezultat: 7-5 6-3
-1 punct